מידע חיוני למאובחן החדש

זה עתה אובחנת כחולה בסרטן הערמונית. ההלם גדול, גדול מאוד. קשה להאמין שזה אכן קרה לך. מרגע זה ואילך חייך לא יחזרו להיות כשהיו. בהתחלה אתה מרגיש אבוד, עליך לקבל החלטות גורליות שישפיעו על כל מהלך חייך.

השאלה שמייד קופצת לראש היא: כמה זמן עוד נותר לי לחיות?

המפחיד ביותר במחשבה על סרטן הנו ההקשר המיידי למוות קשה, לגסיסה ולהתדרדרות.

על מנת לסייע לך, המאובחן החדש, אציג בפניך מידע חשוב שללא ספק ייתן לך תקווה לאפשרות של קיום חיים כמעט שגרתיים גם לאחר האבחנה.

בסרטן הערמונית המצב שונה לחלוטין מהרבה סוגי סרטן אחרים: במחקרים השונים שנערכים בעולם, עולה כי רק כ-2% מהגברים שאובחנו כחולים ימותו מהמחלה עד 10 שנים מיום איבחונם. עוד עולה כי אורך החיים של היתר לרוב אינו מושפע מהמחלה.

כמובן שסרטן הערמונית יכול, ואכן גורם למותם של אלפי גברים בעולם מדי שנה. ולכן, אין לזלזל או להמעיט בחשיבות של הצורך בטיפול. אך מרבית הגברים החולים, חיים עם המחלה ולא מתים ממנה. חשוב לזכור זאת.

בשל אחוזי ההישרדות הגבוהים וההתקדמות האיטית של המחלה בקרב רוב הגברים אסור לאיש לאבד תקווה.

תהליך קבלת ההחלטות בדבר הטיפול הרצוי הינו קשה מאוד ויכול להימשך זמן רב. חשוב לדעת כי ברוב המקרים אין צורך להיחפז לקבל טיפול אשר אתם עלולים להתחרט לגביו כל שארית חייכם. יש לגברים ולבני משפחתם די זמן ללמוד אודות המחלה ולחקור ולבדוק את דרכי הטיפול בה,  להתייעץ עם צוותי רפואה על מנת לקבל את ההחלטות הנבונות ביותר.

מהי הערמונית ומה תפקידה?

הערמונית הנה בלוטה השוכנת באגן הירכיים וקרובה מאוד לשלפוחית השתן, למעי הגס ולפי הטבעת. תפקידה של הבלוטה הוא להפריש את נוזלי הסיכה המאפשרים לזרע לנוע בזמן השפיכה.

צינורית השתן שמרוקנת את שלפוחית השתן עוברת דרך הערמונית. משמעות הדבר שהן המחלה והן הטיפול בה יכולים לגרום לבעיות בהטלת שתן.

העצבים ששולטים בזיקפה ממוקמים משני הצדדים בדיוק מתחת לפני הבלוטה. עובדה אנטומית זו גורמת לכך שבעת הטיפול לעיתים קרובות נגרמת פגיעה בעצבים שאחראים לזיקפה ובעקבותיה עלולות להופיע בעיות בזקפה ואף אין- אונות (אימפוטנטיות). פירוש הדבר שלאחר טיפול, קשה ולעיתים אף בלתי אפשרי להגיע לזקפה. טכניקות טיפול חדשות צימצמו את המקרים של אין אונות אך עדיין גברים רבים יסבלו מבעיות זיקפה לאחר הטיפול.

בדיקות לאיבחון הסרטן

אין כיום בדיקה הנותנת איבחון מוחלט. הרבה תלוי בחומרים הכימיים  בהם משתמשים ובכישורים של עובדי המעבדה,כמו גם בשיטת הבדיקה. הגורמים האלו עלולים לגרום לאי- ודאות. לכן יש להיוועץ בגורם נוסף. חשוב לשמור על תוצאות  כל הבדיקות שאתה עורך. תוצאות הבדיקות הן רכושך ולא רכושו של הרופא או של קופת החולים של